Om mig

Sara Källsson heter jag och är 30 år gammal. Jag är född och uppvuxen i Lidköping vid Vänern. När jag var 10 år började jag på stadens ridskola och sen den dagen har jag ägnat min fritid åt hästar.

Efter gymnasiet packade jag ihop mig och min häst och flyttade till Norrland och Kramfors där jag påbörjade min utbildning till smed. Efter ett år där fortsatte jag vidare ut i yrkeslivet, inom flygbranschen där jag arbetade under många år, både i luften men också med administrativa uppgifter på marken.

Årskiftet 2012/2013 åkte jag till Bent Branderup och gjorde praktik i hans stall. Under den tiden fick jag tid att tänka och fundera och bestämde mig för att ta tag i min dröm igen. Jag slutförde min utbildning i varmside på Järnakademien och i november 2015 blev jag tilldelad Gesällbrev i konstsmidesyrket där jag "visat goda grundkunskaper inom yrket". Nu är jag tillbaka i mina barndomsbygder där jag har flyttat ut på min drömgård. Allt eftersom bygger jag här upp både smedja och anpassar gården till hästhållning, för fritiden, ja, den läggs fortfarande i stallet och åt till mina älskade hästar, det är en ynnest att få dela min tid med dem.

Mina trogna vägvisare:

Yessie Yessie

Tomac's Yessie
New forest
sto, född 2012

Yäntan flyttade till mig sommaren 2014,  och har sen dess varit min lilla stjärna. 
Hon är en klok och positiv individ, med lite jävlaranamma och fantastiska gångarter. Hon fortsätter att utbildas inom både Akademisk ridkonst och körning. Yessie har fått mig att tänka större och vidare när det gäller träning och utbildning. 
Hon är min solstråle och Song of Joy. Tack för ditt enkla, modiga, självklara sätt att bara vara.  

Doyan Doyan

Sammels Daytona
New forest
sto, född 2011

Efter ett år med sökande efter någon som faktiskt kunde axla Skippens plats i både mitt och Yäntans liv så dök Doyan till slut upp. 
Doyan är en övenvuxen New forest som var inte var mer än inriden när hon kom till oss. Nu håller vi sakta på att skapa en gemensam grund att stå på, där trygghet är ledordet. Doyan har börjat skolas in som ridhäst, och jag ser fram emot att arbeta fram till fler prov med denna vänliga själ.  

Vägvisare som inte längre finns med mig:

Skippen Skippen

Skip's Power Boy
Quater/Shettis/Arab
valack, född 1999

Skippen var min stora kärlek i livet, min bästa vän och min fantasiska vägvisare. Han var en snäll och godmodig individ som guidade mig fram i livet genom att alltid ställa krav på mig som fick mig att utvecklas.
Han är den häst som har fått vara med mig på alla upptåg från mina tonårsår upp till jag var 28, och var även den häst jag har avlagt mina prov med. Han var kort och gott min mest välutbildade häst.
Utan dig är jag inte hel, du och jag i världen min prins.

Simson Simson

Lord Simson
Polsk konik/New forest
valack, född runt 1995

Denna vackra kloka häst med så mycket erfarenheter med sig har lärt mig om ödmjukhet.
Simson kom till mig för ett par år sen. Jag hittade honom när jag letade efter en sällskapsponny till Skippen. Och där var han, ponnyn som hade haft 5 ägare på ca två år innan han kom till mig. Jag köpte honom med löftet att han skulle få avsluta sina dagar hos mig. En varm vinterdag 2013 fick han vandra vidare i ett väder som speglade hans urhästsjäl.
Han har lärt mig så mycket om intergitet, men framförallt har han lärt mig vad tillit, tålamod och tolerenas verkligen innebär.
Vackra lilla urhäst.

Flicka Flicka

Flicka
Oregistrerad knabstrupper
sto, född 2012

Ja, plötsligt stod hon här på gården, en pigg och glad, om än väldigt oerfaren liten häst.
Fantastisk inställning till arbete och väldigt lättlärd.
Efter att det visats sig att hon var mindre än vad som uppgavs är hon nu såld till en familj där hon ska bli barnponny och kanske också körhäst.
Ta väl hand om denna lilla guldklimp!

Zebben Zebben

Zhergar
New forest
valack, född 1983

Zebben var nog min första stora kärlek, han var den ridskoleponnyn som ingen tyckte om eller ville ha. Han var vresig, lat och envis som synden och jag älskade honom.
När Zebben senare skulle pensioneras från ridskolan så hade jag lyckan att få följa med honom och dessutom bli medryttare på den lilla ponnyn som nästan helt ändrade skepnad, han blev pigg, busig men behöll sin envishet. En helt otrolig läromästare och första häst med ett otroligt stort hjärta, så mycket du lärde mig älskade fina lilla ponny.