Lektioner

2004 kom jag i kontakt med den Akademiska ridkonsten första gången när jag var med på Christofer Dahlgrens första helgkurs. Sedan dess har jag fortsatt utbilda mig och mina hästar enligt dess grunder. 2011 avlade jag mitt väpnarprov, och 2014 uppdaterade jag det samma. 

Under åren har jag varit nyfiken på olika tränares vägar och har, förutom att vara elev till Christofer Dahlgren och Bent Branderup, även tränat aktivt för Birgitta Järnåker och Carina Eriksson (fd Branderup). 

Utifrån ridkonstens principer tränar mina hästar både uppsuttet och från marken; arbete för hand, longering och arbete vid lång tygel. För mig är även grundläggande hantering av hästarna viktigt, och jag har gått t o m steg 3 på Rebecca Dahlgrens intensivutbildning i frihetsdressyr. 

Jag har utbildat häst upp till piaff och arbete med alla skolor (öppna, sluta, förvänd sluta och piruettvändning) i skritt, trav och galopp. Mina nuvarande hästar är unghästar som jag nu lägger en grund på, både med hantering och miljöträning, inridning och nu skolning inom dressyren.

Min tonvikt när jag undervisar ligger på lätthet, kraft, engagemang och glädje, och jag utgår alltid ifrån dina mål och drömmar och dig och din hästs förutsättningar när jag ger dig pusselbitar att arbeta vidare på. Tack vare det så kan du träna för mig, även om du vi hoppa eller tävla dressyr, eller bara vill ha en följsammare körhäst!


Mer om den akademiska ridkonsten kan du läsa t ex här.

Privatlektioner.

Jag kommer gärna ut till dig och din häst och håller lektioner på er hemmaplan, alternativt om du vill komma hem till min gård och få undervisningen på min ridbana. 

Vi tränar på det du vill, oavsett om det är Ridkonst eller hästhantering. Beroende på vart du och din häst är i er utbildning så varierar lektionslängden mellan en halvtimme och 45 min i de allra flesta fall, dock anpassar jag alltid längden på lektionen efter er!

Fullbokad

Just nu tar jag inte emot några nya elever, då jag har fullt i mitt schema.

 

Kostnader

inom 5 mils radie  -  250 kr inkl moms och milersättning.
över 5 mils radie - 250 kr inkl moms plus milersättning (30 kr/mil).
hos mig - 250 kr inkl moms.

Vid avbokning senare än 24 h innan bokad tid utgår en avgift på 200 kr.

Stamkund

För dig som tränar för mig regelbundet får du var 10:e lektion gratis.