Hjulmakeri - renovering och nytillverkning av vagnshjul

Livets alla stigar, vilka kan man gå på och vart hamnar man?
Ja, ibland råkar man halka in på stigar som man inte riktigt trodde att man skulle hamna på, men det kan visa sig vara riktiga lyckokast. Som en idé som jag fick under mitt tredje år på smidesutbildningen som mest handlade om att jag tyckte att det vore häftigt att få reda på hur man järnskor trähjul.

Jag råkade springa förbi först en, sen en till artikel om Roland Djerf, som kunde det jag ville lära mig. Han hade varit hos Amishfolket i USA och lärt sig hur man gör vagnshjul. Jag hörde av mig till honom, och så blev det så att jag gjorde min sista praktikperiod på utbildningen hos honom. 

Redan tredje dagen frågade han om detta var något jag ville fortsätta med efter praktiken, om jag såg det som en gren i mitt företag. Jag som aldrig tidigare hade jobbat med trä blev förvånad, men svarade att jo, det är roligt, ligger i linje med resten av mitt företag så ja, om jag kan bli bra på det så vill jag det absolut!

Och så blir det, nu efter praktikperioden fortsätter jag att arbeta och gå som lärling under honom, med sikte på att bli lika duktig som han är nu en dag. 

Har du hjul som behöver renoveras?

Har du några hjul som du skulle vilja få renoverade, omskodda, eller kanske gummerade? Gå in på www.macsbuggyshop.se och hör av dig till Roland så hittar vi en lösning som passar dig, och under tiden som jag lär mig med Rolands vakande öga på allt jag gör så har vi rabatterat pris, så passa på och få dina hjul fixade! 
loading...